Peuter Survival

In een waterrijk land als Nederland is het aan te bevelen om bij kleine kinderen zelfredzaamheid in het water te ontwikkelen.

De meeste kinderen starten pas met de zwemlessen tussen de 4 en de 6 jaar. Dit komt voort uit de opvatting dat een kind pas kan leren zwemmen op een leeftijd dat de motorische ontwikkeling het toelaat om moeilijke zwemslagen zoals de schoolslag aan te leren. Ten aanzien van overleven (survival) is dit duidelijk een misvatting, de vaardigheden die nodig zijn om verdrinking te voorkomen kunnen ook al op jongere leeftijd worden aangeleerd. Het maakt immers niet uit of je technisch sterk naar de kant zwemt, maar dat je naar de kant zwemt!

In het les programma ‘Peutersurvival’ leren zeer jonge kinderen op hun eigen zwemwijze om naar de kant te zwemmen. De vaardigheden die hiervoor nodig zijn worden steeds verder uitgebreid zodat uw kind zich in steeds moeilijkere omstandigheden kan redden om uiteindelijk zelfredzaam te zijn in alle omstandigheden. Zij leren geen volledige zwemslagen als borstcrawl en schoolslag, maar wel hoe ze boven moeten komen na een val in het water en zich naar de rugligging kunnen draaien om gemakkelijker te kunnen ademhalen en terug te peddelen naar de kant en zo op hun eigen zwemwijze te overleven.

Tijdens de lessen worden de kinderen optimaal begeleid door de lesgever. De oefenstof wordt op een speelse manier aangeboden waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van drijf- en hulpmiddelen.

De lessen zijn geschikt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar

Verschillende vaardigheden worden geoefend, waaronder

  • in het water vallen en springen.
  • drijven op buik en rug.
  • peddelen en trappelen
  • kopje onder gaan en op de kant komen

De oefenstof wordt elke keer aangepast aan het niveau van het individuele kind.

De vaardigheden die geoefend worden sluiten aan bij de inhoud van de zwemlessen voor het Zwem ABC en wanneer de kinderen deze vaardigheden voldoende beheersen kunnen zij zonder tussenstop doorstromen naar de zwemlessen op 4- jarige leeftijd.

Als u uw kind wilt inschrijven klik dan  hier

 

 

 

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht